Vrijwilligers

Anja over gelegenheidskoor Engele

Het koor ENGELE (vertaling van engelen in het Zuid-Afrikaans) is een enthousiast gelegenheidskoor, speciaal met aangepaste liedjes voor kinderdagverblijf Little Angels. De teksten van de liedjes zijn geschreven door Hanny van Kaathoven. De leden van ENGELE zijn Ardy van Erp, Thea Verhagen, Marielle van Kaathoven, Henriette van Dijk, Helga Goossens, Marion Goossens en Anja van de Zand. In oktober 2018 zongen we 4 liedjes op het benefietconcert wat door Angels for Little Angels werd georganiseerd. Op 20 januari 2019, tijdens The Voices of Meierijstad, doen we het dunnetjes over en zingen daar 2 liedjes. Na The Voices of Meierijstad, gaan we 2 nieuwe liedjes instuderen voor wellicht een volgend evenement of wie weet om elders te kunnen optreden voor een kleine vergoeding, die dan weer ten goede komt aan de Little Angels.

Hanny van Kaathoven over The Voices of Meierijstad

Waarom ik mee doe als vrijwilliger aan TVOM?!

Allereerst omdat muziek voor iedereen een verbondenheid geeft. Samen zingen, samen luisteren en optimaal genieten van muziek. Waar je ook woont, in welk land, op welke plek op de wereld……..muziek bestaat echt overal. Ook al is het een tekst die je niet verstaat, de beleving ervan spreekt altijd al boekdelen. 

Groetjes Hanny van Kaathoven

gelegenheidskoor Engele 

Hanny van Kaathoven schreef de speciale liedteksten

 

Anja over Angela en Arjan van Schaijk - Bakker Bart Schijndel

Ik koop al jaren het brood bij Bakker Bart en dan ontstaat er als vanzelf een leuk contact. Arjan en Angela van de Bakker Bart vestiging in Schijndel dragen Angels for Little Angels ook een warm hart toe. Deze mensen staan heel erg open voor samenwerking en zijn bereid mee te denken. Dat deden ze eerder al in een actie bij ons bedrijf en vorig jaar in oktober bij het benefietconcert werden spontaan de slagroomsoesjes voor bij de koffie en thee door hen aangeboden. Bij The Voices of Meierijstad verzorgt Bakker Bart Schijndel de broodjes en het brood voor de sandwiches bij de lunch. Wat ik sterk vind bij Bakker Bart, is dat er een groot assortiment is in ‘gezond’ brood, wat voor mij in mijn werk belangrijk is om te weten en te weten dat het ook écht goed is voor de doelgroep waar ik mee werk. Arjan kan mij altijd heel goed de voedingswaarden en ingrediënten benoemen, wat essentieel kan zijn in een dieet. Daarnaast zijn er in hun winkel altijd hele leuke acties en combiaanbiedingen.

Bakker Bart Schijndel

Bakker Bart Schijndel

bakker

Arjan en Angela van Schaijk

Lekkere morgen! Elke dag opnieuw

 

Anja over Claudia en Marijn van Cafetaria 't Stamhuijs

Marijn Tilburgs en Claudia Steenbakkers, de eigenaren van cafetaria ’t Stamhuijs in Schijndel, dragen Angels for Little Angels een warm hart toe en staan open voor samenwerking. Marijn zei letterlijk: “Anja, we moeten er met zijn allen een succesvol evenement van zien te maken”. Het is leuk om te horen dat er met je wordt meegedacht en spontane ideeën worden gedeeld. Ik ken Marijn en Claudia persoonlijk en vorig jaar bij het benefietconcert zegden ze spontaan sponsoring toe van een bittergarnituur. Op de veiling die aansluitend aan het benefietconcert werd gegeven, boden ze onverwachts verschillende heerlijke schotels aan, waar belangstellenden op konden bieden. Op die manier haalden we extra geld op voor Little Angels. Voor The Voices of Meierijstad gaat ’t Stamhuijs de lunch en het dinerbuffet verzorgen. Marijn en Claudia hebben een heerlijke lunch en dinerbuffet samengesteld waar voor iedere smaak en fijnproever iets lekkers is te vinden. In cafetaria ’t Stamhuijs worden aan elke bezoeker flyers meegegeven om The Voices of Meierijstad onder de aandacht te brengen van het Schijndels publiek.

Marijn en Claudia verzorgen samen met hun team van medewerkers, dagelijks vers gemaakte Stamhuijs maaltijden en snacks met verse ingrediënten.

Mijn favoriet bij ’t Stamhuijs? De overheerlijke ras frietjes, kipsaté en Stamhuijs salade.

Cafetaria/Eeterij 't Stamhuijs

Cafetaria/Eeterij 't Stamhuijs

cateraar

Marijn Tilburgs en Claudia Steenbakkers

’t Stamhuijs, méér dan een ‘gewone’ cafetaria.

Proef de Brabantse gezelligheid.

Als Stamgast krijg ik korting!

www.stamhuijs.nl

Anja over Ardy

Ardy van Erp leerde ik kennen in 2006 nadat zij zich aanmeldde voor popkoor No Nonsense wat ik toen heb opgericht.

Ardy maakt nog steeds deel uit van dit koor en zit nu in het bestuur. Dat is voor het koor een grote aanwinst. Ardy is een fijne meid om mee te werken. Ze is betrouwbaar, betrokken en zet zich voor 100% in als ze ergens ja voor zegt. Daarnaast is het mooi meegenomen dat ze goed kan zingen. Dat was één van de redenen waarom ik haar in 2017 vroeg deel te nemen aan ons gelegenheidskoor Engele, wat toen ontstond n.a.v. het benefietconcert wat ik organiseerde voor kinderdagverblijf Little Angels.

Ardy heeft ook al met ons op verschillende markten gestaan in haar vrije weekenden om spulletjes te verkopen waarvan de opbrengst ook weer naar Little Angels ging. Wanneer ze tijd heeft, kunnen we op haar rekenen.

Nu is ze in The Voices of Meierijstad als lid van het koor ‘Engele’ aanwezig, maar zingt ze ook een solo met Dries van der Heijden. Ardy heeft aangegeven de hele dag aanwezig te willen zijn om te helpen met hand en spandiensten. Kortom, een fijne vrijwilliger om mee samen te werken.

Ardy over The Voices of Meierijstad

Toen Anja mij vorig jaar vroeg mee te zingen tijdens het eerste “Angels” evenement heb ik geen moment twijfel gehad. Ik zing erg graag en dit te mogen doen met deze mooie achterliggende gedachte, de kindjes van Houtbaai past mij wel. Daar werden de zingende Engele geboren….. 

Nu The Voices of Meierijstad, een geweldig project voor een ieder met passie voor zingen en saamhorigheid.

Ardy van Erp

Ardy van Erp

koorlid Engele en solist

Anja over Dennis

Dennis, leerde ik kennen als cliënt in de sportschool die ik toen runde. Een heerlijke enthousiaste en vrolijke cliënt, die zo ook bekend staat in zijn winkel Slagerij Dennis van de Ven. Dennis is een vakman en daarnaast een Bourgondiër die graag nieuwe lekkere dingen ontwikkelt om zijn klanten uit Schijndel, maar ook van ver daarbuiten, steeds iets nieuws te laten proeven. Dennis heeft al ontelbaar veel prijzen gewonnen door aan wedstrijden mee te doen. Hij maakt recepten voor de lekkerste vleeswaren en  …… ?

Dennis van de Ven

Dennis van de Ven

slager Schijndel

www.slagerijdennisvandeven.nl

Dennis van de Ven – Meester Worstmaker

Traditie in smaak * Ambachtelijk vakmanschap * Passie voor kwaliteit

 

Anja over John

John Kooiman is al jaren een goede vriend van mijn zus. Hij fotografeert hobbymatig en was in oktober 2017, ‘onze’ fotograaf bij het benefietconcert voor Little Angels.
Mijn zus vroeg hem, [nadat een andere fotograaf de toezegging die hij had gedaan weer introk], of hij de foto’s wilde maken in dat evenement. John, van oorsprong een Schijndelaar, maar woonachtig in Zaanstad, stemde meteen toe. Hij was een redder in nood. Hij gaf na afloop van het benefietconcert aan dat hij écht had genoten van alles en vroeg letterlijk:”Mag ik er volgende keer weer bij zijn?”
Wij zeiden natuurlijk meteen ja.

John verzorgt samen met Jos Kaldenhoven de foto’s en filmopnames voor The Voices of Meierijstad.

John over The Voices of Meierijstad

Ik ben ik aanraking gekomen met Anja door haar zus Marion. Ik heb Marion een aantal jaren geleden ontmoet. Marion weet altijd de juiste mensen om zich heen te hebben waar ze zich goed bij voelt. Marion wist dat ik veel fotografeer en kwam met de vraag of ik haar wilde helpen met het evenement van haar zus Anja. Vorig jaar heb ik in Wijbosch een heel leuk mooi evenement mogen fotograferen voor de Little Angels. Ik had tegen Anja gezegd dat als ze mij nodig had en ik heb tijd dan kom ik fotograferen. Zo gezegd zo gedaan en in oktober 2017 werd ik gevraagd voor januari 2019. Ruim op tijd en over een paar weken is het zover.

John Kooiman

John Kooiman

fotograaf

 

 

 

 

Anja over Leanne

Leanne Kappen zingt bij de band Heegelsleek. Zoals ze zelf met een knipoog zegt: ”Hagelslag, maar dan op zijn Engels”. Leanne is een rockzangeres en neemt in The Voices of Meierijstad een paar solo’s voor haar rekening. Vorig jaar zeiden Leanne en haar band spontaan toe te komen spelen op het benefietconcert wat we in oktober 2017 organiseerden voor Little Angels. Op 20 januari kan helaas de band niet mee spelen i.v.m. andere werkzaamheden, maar Leanne zei heel spontaan dan graag toch mee te doen, maar dan zonder band.

Angels for Little Angels is daar heel erg blij mee en als ze net als vorig jaar gaat knallen, dan wordt het vast en zeker (weer) één groot feest. Aan haar enthousiasme en inzet zal het zeker niet liggen.

Leanne Kappen

Leanne Kappen

solist

www.heegelsleek.nl

 

 

 

Anja over Jos

Jos Kaldenhoven, kwam op ons pad nadat zijn vrouw Marion zich had ingeschreven voor The Voices of Meierijstad. Marion vertelde dat Jos het leuk vindt, om op plaatsen waar zij zingt of optreedt, foto’s en film te maken. Of hij ook nog iets voor ons kon betekenen? Natuurlijk, graag! Na overleg met de andere fotograaf, die overigens ook heel enthousiast reageerde, werd Jos hartelijk welkom geheten. Hij maakte het filmpje van Renate den Engelse, als typetje Hollie, de Kerstvrouw.
Superleuk en meteen heel duidelijk dat Jos goed doorhad wat er door ons werd gevraagd. Daarnaast gaf hij hele goede tips hoe het promotiefilmpje een leuke oproep zou laten zien aan potentiële deelnemers. Een mooie aanvulling in ons team van vrijwilligers.

Jos Kaldenhoven

Jos Kaldenhoven

fotograaf

www.theaterfotos.nl

 

 

 

Anja over Marion Goossens

Marion is mijn zus en zingt ook in ons gelegenheidskoor Engele (engelen op zijn Zuid Afrikaans). Zij is betrokken bij alles wat binnen het muzikale evenement The Voices of Meierijstad valt. Ze is actief in meerdere koren en kent in de ‘zangwereld’ heel veel mensen. Ze bracht ons in contact met de dirigente en de toetseniste, die een hele goede en waardevolle aanvulling blijken te zijn in professionaliteit, enthousiasme en betrokkenheid.

Anja over Riet van de Ekart

Riet is een vriendin en collega waar ik graag mee samenwerk. In 2017 was ik in januari werkzaam bij Little Angels en kwam zij met haar man Henk een bezoek brengen, omdat ze tijdens hun rondreis in Zuid Afrika daar heel dicht in de buurt kwamen. Riet was net als ik, op slag verliefd op de Little Angels en de oprichters met de leerkrachten. Meteen toen we elkaar bij thuiskomst weer zagen, gaf ze aan dat ze samen met Henk ook graag iets wilde betekenen voor Little Angels. In februari 2018 zijn ze tegelijkertijd met mijn dochter, haar vriend en zijn ouders en mijn man en ik, actief werkzaam geweest in het kinderdagverblijf. Het olievlekje verspreidde zich daardoor weer een beetje. Hoe meer bekendheid hoe beter.

 

Bestuur Stichting Angels for Little Angels

Bestuur Stichting Angels for Little Angels

resp. Anja van de Zand (voorzitter), Riet van de Ekart (secretaris), Marion Goossens (penningmeester)

Riet van de Ekart over Anja & Ron

Toen we Anja en Ron 2 jaar geleden in Houtbaai aantroffen, raakte ons dat diep.

Vooral de manier waarop ze de leraressen en stagiaires – met alle respect – leerden dat het echt niet nodig is om tegen kinderen te schreeuwen als je boos op ze bent. Ze leerden de begeleiders daar heel andere toenaderings- en omgangsvormen.  En dat sloeg enorm goed aan, iedereen werd er enthousiaster en blijer van! Dat Anja en Ron dit allemaal met zowel geduld en sympathie – en ook nog in het Engels – konden uitleggen: chapeau!!

Het jaar daarop besloten we om ook een paar weken mee te helpen, en toen zagen we Anja weer van een heel andere kant. Ze betrok Jacobus en Liesl (de eigenaren van Little Angels) bij de aanschaf van (duurzame) materialen voor de hoognodige opknapbeurt van de kinderkamer en toiletgroep. Het was heel mooi om te zien dat Anja de mensen zo in hun waarde kan laten, zodat ze in zichzelf blijven geloven en toch een en ander bijleren.

Dankzij Anja zijn Jacobus en Liesl niet alleen geholpen, maar ook GEGROEID. Dat gaat dan om de manier van kinderen opvangen, lesgeven en het delegeren van personeel.

Anja is dus een echte Angel voor The Little Angels!

 

Anja over Tjanne

Tjanne Hartman, leerde ik ongeveer 10 jaar geleden kennen nadat ik voor een sabbatical naar Zuid Afrika was geweest. Ik schreef daar een boek en nieuwe coachprogramma’s voor mijn bedrijf. Tjanne werkte toen als stagiaire bij het Brabants Dagblad en nam een interview af wat in die krant werd geplaatst.
Later kwam ik haar met regelmaat tegen om teksten door te nemen wanneer er een advertentie of persbericht zou worden geplaatst.
Toen al vond ik Tjanne goed in het verwoorden van datgene wat ik graag in de tekst wilde.
In gewone taal, niet te moeilijke woorden, in het kort neergezet. Iets waarvoor ik twee A4tjes nodig zou hebben.
Tjanne zet zich geheel belangeloos in voor onze Stichting Angels for Little Angels.
Ze heeft al verschillende goede persberichten gemaakt voor de stichting en voor het evenement The Voices of Meierijstad, als ook nieuwsbrieven en de pagina’s op de website.
Wij zijn erg blij met haar betrokkenheid en inzet.

Tjanne over The Voices of Meierijstad

Je kent het wel; de beroemde via-via-connectie. Via-via hoorde ik over The Voices of Meierijstad en Angels for Little Angels. En ook dat er behoefte was aan iemand die persberichten schreef, en de flyerteksten onder handen nam. Voor Angels for Little Angels maakte ik graag wat tijd vrij. Het is een project dat in korte tijd heel veel aandacht moet verwerven. En volgens mij is dat met Karin Bloemen als special guest niet zo moeilijk!

 

Tjanne Hartman

Tjanne Hartman

Copywriter

Ik werk als tekstschrijver bij tekstbureau Roestvrij Taal in Uden, en heb daarnaast nog steeds mijn eigen tekst- en communicatiebureau. Verder ben ik al jarenlang vrijwilliger bij de Schijndelse harmonie (waar ik al eveneens al jarenlang trompet speel) en bij Energie Coöperatie Schijndel. Bij die laatste zit ik sinds kort ook in het bestuur, omdat ik geloof dat we haast moeten maken met het verduurzamen van onze energie en het vergroenen van onze samenleving. Met mijn communicatie- en schrijfervaring draag ik graag een steentje bij aan goede doelen. Nu dus ook aan Stichting Angels for Little Angels. Ik hoop dat de inschrijvingen deze laatste weken van het jaar nog binnenstromen, en dat we zoveel mogelijk geld ophalen voor de droom van Anja, en alle prachtige mensen die ook bij het kinderdagverblijf in Zuid-Afrika betrokken zijn.

 

Anja over Dries

Angels for Little Angels was op zoek naar een (mannelijke) solist voor The Voices of Meierijstad. Marion kwam met het idee om hem te benaderen omdat hij zo goed kan zingen en een breed scala aan mogelijkheden heeft met zijn stemgeluid. Dries zegt zelf dat hij altijd al goed heeft kunnen zingen, maar omdat hij ook nog zoveel andere hobby’s had, kwam het er niet van om het zingen door te zetten. Zijn vrouw heeft hem uiteindelijk gestimuleerd om auditie te doen bij de plaatselijke theatergroep en werd daar met open armen ontvangen. Toen ging het balletje rollen en werd zijn zangcarrière een feit. Hij kreeg de ene na de andere fantastische aanbieding om in theater en musicals prachtige rollen te vertolken / te zingen. Zo was hij onder andere te zien en te horen in verschillende musicals van Het Brabants Muziektheater (BMT), bij de Bredase revue en in het Theater aan de Parade in Den Bosch ging hij de uitdaging aan om in een opera mee te zingen. Pavarotti zingen is iets anders dan musical. Zelf zegt hij daarover: ”De zang was een uitdaging, maar het spel voor hem te statig’. Hij speelde een paar keer bij muziekgezelschap de Meierij (Jeroen Bosch) en ook bij Promconcerten in Zijtaart en Schijndel was hij van de partij. Dries wordt veel gevraagd op (grote) feesten en evenementen.

Kortom een veelzijdige man die een groot scala aan mogelijkheden heeft en meteen ja zei, toen ik hem vroeg om deel te nemen als voorzanger en solist bij The Voices of Meierijstad. Wij zijn erg blij met hem en hij gaat samen met het grote koor een enorme uitdaging aan om het mooie Italiaanse klassieke nummer Nella Fantasia te performen. Het zal voor de deelnemers een enorme kick geven, dit met elkaar te kunnen neerzetten.

Dries over The Voices of Meierijstad

Dries vertelt je graag meer over zijn zangkunsten. Wordt vervolgd.

 

Dries van der Heijden

Dries van der Heijden

Solist

Dries is heel bescheiden maar hier krijgt hij toch de gelegenheid iets te vertellen over zijn werk / hobby.

Zodra hij die tekst beschikbaar heeft, lees je dat hier.

Dries van der Heijden – voor feesten en partijen – www.typiesdries.nl

 

Anja over Manon

Manon is mijn dochter en zij is ook actief als vrijwilliger in kinderdagverblijf Little Angels. In januari 2018 was zij samen met haar vriend en schoonouders (gedeeltelijk, naast vakantie) werkzaam in Little Angels. Ze maakten persoonlijk kennis met het project en de mensen die daar wonen en werken.

Manon is eigenaresse van RAMM Bewegen en zit in het concept RAMM Totaal in de Ambachtstraat 1 in Schijndel. Samen met de andere bedrijven binnen RAMM Totaal: ROJA, Haarstudio en Creatie-f-Lokaal, heeft Manon op vrijdag 16 november een VIP dag gegeven. De gehele opbrengst is naar kinderdagverblijf Little Angels gegaan.

Op zoek naar een leuk en betaalbaar cadeautje? De spulletjes die Suzy van den Aker heeft gemaakt zijn ook te koop bij                                  RAMM Bewegen in de Ambachtstraat 1 te Schijndel.

Manon over The Voices of Meierijstad

Manon vertelt je graag meer over haar vrijwilligerswerk voor The Little Angels. Wordt vervolgd.

Manon Huijberts

Manon Huijberts

Social media ondersteuning in NL / vrijwilliger in Houtbaai

Manon wil je heel graag iets vertellen over haar vrijwilligerswerk in Houtbaai en/of haar werk bij RAMM.

Zodra ze die tekst beschikbaar heeft, lees je dat hier.

 

 

Anja over Suzy

Suzy van den Aker is een van mijn vriendinnen en is de creatieve motor van Angels for Little Angels. Suzy koopt (uit eigen portemonnee) materialen in waarmee ze superleuke dingen doet en maakt. Denk hierbij aan kaarten maken, houten vogelhuisjes, kleine kartonnen (sieraden) doosjes, kartonnen diertjes en hartjes beplakken. Daarnaast haakt ze leuke knuffeltjes voor kinderen. Een superleuk resultaat en leuke cadeautjes, betaalbaar voor iedereen, waarvan de opbrengst naar Little Angels gaat. Suzy en ik gaan naar ieder evenement en (jaar)markt waar we het evenement The Voices of Meierijstad onder de aandacht brengen en deze zelfgemaakte spulletjes verkopen. Zij investeert veel tijd in alles omtrent de Little Angels, is een waardevolle hulp en brengt met de kleine verkoopbedragen toch veel geld binnen voor onze stichting Angels for Little Angels.

Op zoek naar een leuk en betaalbaar cadeautje? De spulletjes die Suzy maakt zijn ook te koop bij                                                                                   RAMM Bewegen in de Ambachtstraat 1 te Schijndel.

Suzy over The Voices of Meierijstad

Suzy vertelt je heel graag meer over haar creatieve werk voor The Little Angels. Wordt vervolgd.

Suzy van den Aker

Suzy van den Aker

Creatieve alleskunner en doener

Suzy wil je heel graag iets vertellen over haar creatieve hobby.

Zodra ze die tekst beschikbaar heeft, lees je dat hier.

 

 

Anja over Lieke

Lieke ken ik via mijn dochter. De twee zijn vriendinnen en toen Lieke hoorde dat ik The Voices of Meierijstad wilde organiseren, bood zij spontaan aan te helpen met het ontwerpen van een mooie flyer. Ze had net een stage achter de rug bij RTL 4, waar ze veel had geleerd. Het is een prachtig ontwerp geworden in mooie kleuren, die nu de kleuren zijn van onze stichting Angels for Little Angels. De kleuren en het ontwerp komen steeds terug in alles wat we onder de aandacht van het publiek brengen. In eerste instantie verzorgde Lieke ook de teksten voor de website en de flyers, maar daarin werkt ze nu samen met Willem Cammel en tekstbureau Tjanne Hartman, wat zich ondertussen ook voor ons inzet om The Voices of Meierijstad onder de aandacht te brengen.

Lieke over The Voices of Meierijstad

Via een goede vriendin én tevens dochter van oprichtster Anja, kreeg ik te horen dat kinderdagverblijf Little Angels nog altijd in een slechte staat verkeert. Op dat moment realiseerde ik me dat wij het in Nederland enorm goed hebben en het niet eerlijk is dat kinderen in Afrika de dupe zijn van welvaartsproblemen. Ik ben altijd een voorstander geweest van vrijwilligerswerk, zowel in Nederland als in het buitenland. Het geeft me namelijk een goed gevoel om anderen te helpen, omdat het een waardevolle ervaring is. 

Anja’s initiatief voor een benefiet evenement sprak me enorm aan, aangezien ik samenwerken en evenementen organiseren beiden erg leuk vind om te doen. Tevens heb ik vele jaren als kinder entertainer gewerkt en vind ik educatie, fantasie en interactie een belangrijke combinatie voor de persoonlijke ontwikkeling. Bovendien zou ik in de toekomst ook zelf graag een keer naar Afrika zou willen vertrekken om mijn steentje bij te dragen. Het is bijzonder dat The Voices of Meierijstad allerlei verschillende mensen in Brabant bij elkaar kan brengen voor het goede doel. Anja’s drijfveer is daarbij aanstekelijk en dat maakt het zo leuk om mee te denken en het evenement naar een hoger level te tillen. Het belooft een geweldige diverse dag te worden, waar we met z’n allen trots op mogen zijn. Sluit jij je ook bij ons aan?

Lieke van Kempen

Lieke van Kempen

Vormgeving tekst en beeld flyers en website

Als creatieve duizendpoot zit ik niet graag stil en ben ik een echte beelddenker. Hierdoor zet ik me graag in voor Stichting Angels for Little Angels en verzorg ik de visuele communicatie. Daarnaast ben ik werkzaam als video producer en content ontwikkelaar binnen de media en entertainment industrie. Dit houdt in dat ik per productie of marketingopdracht het gehele ontwikkelingsproces van begin tot eind opzet en uitvoer. Denk hierbij aan het creëren van nieuwe video formats en het verzamelen van alle benodigdheden, tot aan het uitwerken en begeleiden van opnames. Een uitdagende en veelzijdige functie, waarin ik mijn enthousiasme en creativiteit kwijt kan. Ik geloof in beelden of belevenissen met een sterk verhaal en breng dit graag met veel passie aan de doelgroep over. In mijn vrije tijd houd ik enorm van dansen en ‘proeven’ op alle fronten. Zoals het ontdekken van lekker eten en nieuwe plekken tijdens het reizen. Vanzelfsprekend vul ik mijn bucketlist vaak aan. Op deze manier is het leven nooit saai en blijf je dynamisch.

Liefs Lieke  

 

 

Anja over Rob

Rob heb ik leren kennen toen hij een aantal jaren geleden mijn website maakte voor Creatie-f-Lokaal. 

Ik benaderde Rob voor het maken van een website voor de stichting Angels for Little Angels. Hij wilde dat meteen als vrijwilliger voor de Little Angels doen. Hij maakte er een mooie website van www.angelsforlittleangels.nl waarop nu ook alle informatie is te vinden over The Voices of Meierijstad.

Wanneer er iets veranderd of toegevoegd moet worden op de website, is Rob snel en wordt het op dezelfde dag nog bijgewerkt. Dat is heel handig wanneer je zoals ik zelf niet zo goed bent hierin. Rob houdt zich aan de gemaakte afspraken en heeft toegezegd zich steeds als vrijwilliger te blijven inzetten voor de website. Dat waarderen wij zeer.

Rob bouwt effectieve websites en maakt ze goed vindbaar. Zonder gedoe, maakt hij een professionele website voor je.

ROB IT-Solutions

Rob over The Voices of Meierijstad

Mijn eerste ontmoeting met Anja in 2014 verliep via een kennis. De vraag was of ik haar kon helpen op het gebied van IT met onder andere het maken van een website voor haar destijds. Nadat Anja mij afgelopen jaar vertelde over haar stichting en ervaring deelde over Afrika, had ik geen tijd nodig om na te denken over het feit dat ik ook een steentje bij wil dragen. In dit geval kan ik het meeste bijdragen door een website te ontwikkelen waarop Anja’s verhaal kan worden gelezen en daarmee meer vrijwilligers te inspireren om mee te helpen met Stichting Angels for Little Angels in Houtbay.

Rob Biemans

Rob Biemans

Opzet website Angels for Little Angels

Rob is een gedreven websitebouwer en applicatieontwikkelaar die zich inmiddels een aantal jaren bezig houdt met de ontwikkeling van onder andere betaalbare websites. Ik maak voor ieder specifiek vraagstuk de juiste oplossing, altijd gebaseerd op de laatste technieken. Van effectieve en SEO vriendelijke websites tot compleet op maat gemaakte (web)applicaties die je bedrijfsprocessen ondersteunen of optimaliseren. Ik geef niet alleen advies, maar maak ook betaalbare oplossingen afhankelijk van je idee of doel. Moderne websites en applicaties met een duidelijke boodschap is voor mij een fluitje van een cent.

Wanneer ik niet aan het werk ben spendeer ik tijd aan het leren van nieuwe technologieën of het lezen van een boek. Ook vind ik het tof om te koken of op mijn gitaar te spelen en probeer te reizen wanneer ik kan.

Ik vind het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en dingen te leren. Voel je vrij voor een kennismaking en je verhaal te delen.

www.robbiemans.com

 

 

Anja over Alma

ik leerde Alma Engelhart kennen nadat ik een uitnodiging kreeg van Christa Thieme voor een bijeenkomst bij Open Coffee Het Groene Woud. Een leuke groep mensen, waaronder veel ondernemers, die vrijblijvend 1x per maand bij elkaar komen om samen te praten en wellicht door het praten met elkaar ook iets voor elkaar kunnen betekenen. De bijeenkomst in maart werd in mijn Creatie-f-Lokaal ingepland, waar ik mijn verhaal kon doen over Little Angels, het kinderdagverblijf in Zuid Afrika waar ik als vrijwilliger aan ben verbonden en 2x per jaar werk.

In de organisatie voor The Voices of Meierijstad was ik op zoek naar mensen die mij wilden helpen om dit grootse evenement tot een succes te maken. Alma wierp zich meteen spontaan op als vrijwilliger en zei mij te gaan helpen.

Alma is ondertussen onmisbaar in onze stichting Angels for Little Angels. Ze zet zich in om dingen goed te onderzoeken en daarna tot in detail uit te werken om niet voor onverwachte verrassingen te komen staan. Een voorbeeld hiervan is het contact maken met BUMA Stemra en het uitzoeken waaraan we moeten voldoen om met 600 zangers en zangeressen en 40 vrijwilligers op 20 januari in de Blauwe Kei een supergaaf evenement neer te zetten. Het is Alma gelukt om duidelijk te krijgen waaraan we moeten voldoen en dat is fijn. Het heeft haar veel tijd gekost dit voor elkaar te krijgen, toch was en is, haar enthousiasme en doorzettingsvermogen er altijd.

Tof Alma, je naam vertegenwoordigt al een engel met een hart, maar voor ons ben je er ook echt een.

Engelhart Advies begeleidt bij het optimaliseren van bedrijfsprocessen om de dienstverlening te verbeteren.

Alma Engelhart

Alma Engelhart

Facilitaire ondersteuning

Anja over Jos

ik leerde via Willem Cammel, Jos van den Broek kennen. Willem was van mening dat we in The Voices of Meierijstad een professionele geluidsman misten. We hadden een paar maanden geleden op een middag een gesprek met Jos in zijn kantoor / opnamestudio, en na wat uitleg over ‘ons’ evenement werd Jos enthousiaster. Hij stelde kritische vragen (waar ik nog niet eerder over had nagedacht) en daardoor werd ook mij steeds duidelijker dat Jos absoluut een aanvulling zou zijn in ons team van vrijwilligers. Ondertussen zijn er al verschillende stempartijen van de liedjes in zijn studio opgenomen. Op 20 januari 2019 zal Jos in samenwerking met De Brink, actief zijn om het koor van 300 mensen op een professionele manier van geluid, in de breedste zin van het woord, te voorzien. Al meer dan 40 jaar lang heeft Jos met succes van zijn hobby zijn werk kunnen maken middels zijn geluidsopnamestudio.

Hij heeft als enthousiaste perfectionist veel voldoening van de prachtige muziek die hij heeft mogen produceren. Naast de studio geeft hij ook al meer dan 10 jaar les in audio op Sint Lucas en probeert daarmee het niveau van de Nederlandse geluidstechnici wat op te schroeven.

Verder heeft hij in 2012 de Audio-psycho-fonologische Tomatis opleiding gedaan waarmee mooie resultaten worden behaald op het gebied van leerproblemen.

Wat hem ook veel voldoening geeft, is het als vrijwilliger werken met muziek bij dementerenden.

Jos over The Voices of Meierijstad

Toen ik voor de eerste keer kennis maakte met Anja, Margré en Willem was vrij snel duidelijk dat Anja van het type “Ni lulle mar poetse” was! Na de uitleg over wat de bedoeling was en ook wat er van mij gevraagd zou worden had ik voor mijzelf snel duidelijk dat ik hierin wel wat “Energy” wilde stoppen middels het opnemen van de oefenopnames.

Toen het wat later over de geluidstechnische (on)mogelijkheden ging voor 20 januari schrok ik wel even. Daar waren nog veel “Beren op de weg” om die klus voor elkaar te krijgen. Toen ze mij vroegen of ik dat dan ook niet wilde doen heb ik daar ook nog ja tegen gezegd!!! Inmiddels zie ik het als een enorme uitdaging en heb er zelfs zin in.

Het is duidelijk dat deze organisatie zich met hart en ziel inzet voor iets moois, en het voelt goed om daar deel van uit te mogen maken.

Jos van den Broek

Jos van den Broek

Geluidstechnicus

Anja over Els

Els is een onmisbaar muzikaal mens bij hééééééél veel evenementen en binnen diverse koren en organisaties, zo ook bij ons evenement The Voices of Meierijstad. Ik heb Els ongeveer 20 jaar geleden leren kennen als toetsenist bij een koor waar ik bij aansloot. Altijd vol humor, goede zin, enthousiast en natuurlijk super muzikaal. Het is ongelooflijk waar ze de tijd vandaan haalt, om het allemaal naast haar baan, voor elkaar te krijgen. Toch zei ze ja op mijn vraag of ze ook als vrijwilliger wilde aansluiten bij The Voices of Meierijstad. Ze vertelde dat ze er al vaker over had gedacht, maar er eigenlijk geen tijd voor had. Op mijn antwoord dat ze daar vast spijt van ging krijgen, zei ze spontaan dat dat wellicht zo zou zijn en de `ja ik doe het wél´, kwam er meteen achteraan. Els is één van de initiatiefneemsters van Schijndel Zwingt, vaste muzikale begeleiding bij koor Switch en nog veel meer.

Els kreeg in 2010 een onderscheiding als lid in de orde van Oranje Nassau uitgereikt voor haar bijzondere verdiensten en betrokkenheid bij vele muzikale evenementen en haar inzet bij koren. Els is tevens voorzitter van de Stichting Toegankelijk. Deze stichting beoogt mensen in Gambia te ondersteunen / helpen en integratie te bevorderen waardoor het leefniveau kan toenemen. Dit door middel van scholing en gezondheidszorg. Fijn dat Els daarnaast ook de Little Angels een warm hart toedraagt en ons helpt om The Voices of Meierijstad tot een succes te maken.

Els over The Voices of Meierijstad

Een project met zo’n mooi doel: kinderen helpen in Afrika om een omgeving met betere leefomstandigheden te krijgen ….

en daarbij ook nog gerelateerd aan mijn grootste liefhebberij: muziek……….daar hoef ik niet lang over na te denken!

Natuurlijk werk ik graag mee aan het welslagen van “Voices of Meierijstad,” evenals de anderen van de organisatie met de vele vrijwilligers die hun schouders er al een poos onder hebben gezet! 

Er zijn inmiddels al een heleboel zangliefhebbers in Meierijstad gesignaleerd die interesse hebben.

Ik verwacht dat veel mensen (letterlijk!!) gehoor geven aan de oproep om deel te nemen aan dit muzikale evenement in Gemeenschapshuis De Brink in Eerde.

Kom erbij!!

Zing met ons!!

Laat je horen!!

Maak het mee!!

Laten we er met zijn allen een ONVERGETELIJKE dag van maken!!

Els Mathijsen-Vermeer

Els Mathijsen-Vermeer

Toetsenist

Anja over Lambèr

Lambèr Gevers ken ik al lang maar vanaf een ‘afstandje’. Hij was leerkracht (nu directeur) op basisschool De Beemd waar mijn kinderen op zaten. Toen al een betrokken enthousiaste man met veel inlevingsvermogen en zonder oordelen naar ouders en kinderen. Lambèr is iemand die zich enorm betrokken voelt en inzet bij het reilen en zeilen in Schijndel en nu ook in Meierijstad, waar hij in het gemeentebestuur een actieve functie vervult in de partij Hart voor Schijndel. Vorig jaar zegde hij spontaan toe, de presentator te willen zijn van het benefietconcert wat in oktober 2017 werd georganiseerd voor kinderdagverblijf Little Angels. Lambèr was meteen enthousiast toen ik hem vertelde over mijn idee van The Voices of Meierijstad, met de waarschuwing erbij dat ik dan in elk geval voor heel veel vrijwilligers om me heen moest zorgen om het evenement te laten slagen. Dat knoopte ik goed in mijn oren en ik ben blij dat het me is gelukt veel waardevolle mensen om me heen te hebben gekregen die de Little Angels een warm hart toedragen. We zijn superblij dat Lambèr weer als presentator van The Voices of Meierijstad aanwezig zal zijn op 20 januari 2019. Met zijn humor, gevatheid en snel kunnen inspelen op onverwachte situaties, gaat dat weer helemaal leuk worden.

Lambèr Gevers

Lambèr Gevers

Presentator

Anja over Renate
In 2017 was Renate den Engelse op de Hartemèrt in Schijndel om de kinderen en hun ouders te vermaken met haar typetjes die ze uitbeeldt en met daarnaast haar hilarische uitspraken. Wij stonden ook op Hartemèrt om flyers uit te delen voor het benefiet concert wat in oktober zou worden georganiseerd voor Little Angels. Renate trad vlakbij onze stand op en zo kwamen we met elkaar in gesprek. Toen we haar vertelden waarvoor we stonden en wat we deden, was Renate meteen één en al oor. Ze vond het een heel leuk initiatief van ons en complimenteerde ons dat we hier vol enthousiasme voor bezig waren.
Lees meer
Riet zei op een gegeven moment tegen Renate: ”Jij zou ook een hele mooie aanvulling kunnen zijn voor het benefietconcert”. Dat vond Renate zelf eigenlijk ook wel en ze had er ook wel oren naar wanneer het in haar agenda zou passen. We spraken af, een paar dagen later contact te hebben en het te bespreken. Renate had de datum in oktober vrij en had ook al bedacht dat ze als Janet van het toilet op die dag aanwezig zou zijn. Dat was echt héél erg leuk! Ze heeft een gevatheid en reactievermogen die razendsnel werken en mensen minstens doen glimlachen, maar meestal schaterend laten lachen. Het was zo leuk om er haar bij te hebben, dus bleef de vervolgvraag voor deelname in The Voices of Meierijstad ook niet uit. Ze hoefde niet meer na te denken en zei heel spontaan meteen JA, GRAAG! Bij The Voices of Meierijstad is zij de zgn stagiaire van de dirigente en zal voor heel veel hilarische momenten zorgen. Alle Angels for Little Angels zien er naar uit!
Renate over The Voices of Meierijstad
Op Hartemert 2017 was mijn eerste ontmoeting met Anja en de stichting Angels for little Angels…ik was als mijn alter-ego Miep Riep Bloemetjestiep en dat was juist de reden om mij aan te spreken. Van het één kwam het ander, de bevlogenheid van Anja en de andere vrijwilligers maakte dat ik direct ‘ja’ zei om mijn medewerking te verlenen aan het eerste benefiet-evenement van de stichting. Niet alleen de bevlogenheid gaf de doorslag, ook de verhalen van Anja. Als moeder van vier kinderen en als oud-manager uit de kinderopvang besef ik als geen ander hoe belangrijk het is als kinderen opgroeien in een veilige omgeving.

Na het succes van het eerste jaar, waarbij mijn ander alter-ego Sjanet van het toilet aanwezig was, was de keus om mijn medewerking te verlenen aan The Voices of Meijerijstad zo gemaakt. Ik zal er de hele dag zijn met een nieuw alter-ego: stagiair van de dirigent. Wil je weten wat de stagiair van een dirigent de hele dag doet…? Schrijf je in en doe mee en draag de kinderen in Zuid-Afrika een warm hart toe.

Renate den Engelse

Renate den Engelse

Comédienne

Typisch Renate haalt alles uit de kast om een spraakmakend typetje of karakter neer te zetten. Met de juiste outfit, in de juiste sfeer met de broodnodige diepgang ;-). Met een typisch Renate valt er altijd wat te beleven.

Typisch Renate entertaint op jouw:

  • Feest
  • Festival
  • Opening
  • Beurs of congres

Samen gaan we het gesprek aan en kijken welke vorm van entertainment het best past bij jouw gelegenheid.

Tot dan!

Renate den Engelse

www.typischrenate.nl

 

Anja over Margré

Ik maakte kennis met Margré door bemiddeling van mijn zus Marion. Het zat meteen goed. Ze snapte wat we deden, wat we wilden bereiken en ze stapte er vol enthousiasme in. Margré is een professional die verstand heeft van muziek van muziekeducatie en zang- & muziekles geeft. Margré gaat de uitdaging aan om 300 zangers en zangeressen in The Voices of Meierijstad een fantastische ervaring te bezorgen. Ze heeft van verschillende nummers passende en zingbare arrangementen gezocht of bewerkt.

Lees meer
Sommige liederen met een beetje uitdaging maar haalbaar voor alle deelnemers. Bij inschrijving geeft elke deelnemer aan welke stemgroep die wil gaan zingen. Wanneer daar hulp bij nodig is, is er vanaf de eerste donderdag in september van 20.00-22.00 uur de mogelijkheid om al wat ervaring op te doen zodat iedereen, ook mensen die zelf vinden dat ze misschien nog niet zo heel goed zingen, op een laagdrempelige manier kunnen instappen en gezellig mee kunnen gaan doen. Natuurlijk moet er dan thuis wel wat geoefend worden met behulp van mp3 bestanden van de eigen stemgroep. Maar …… het gaat er vooral om met zijn allen op 20 januari 2019 een superleuke dag te hebben.
Margré over The Voices of Meierijstad
Een van mijn dromen als jong meisje was om een huis te starten waar kinderen liefdevol en veilig opgevangen konden worden. Dat is een droom van heel lang geleden maar ik denk dat een ‘thuis bouwen’ voor jonge kinderen een mooie metafoor is. Het maakt duidelijk wat, toen nog onbewust, mijn motivatie was om me, als muziekpedagoog en specialist Infant Mental Health, als dirigente aan te sluiten bij het project ‘The Voices of Meierijstad’ van Angels for Little Angels.
Margré van Gestel

Margré van Gestel

Muziekpedagoge

In de afgelopen 45 jaar heb ik nationaal en internationaal heel wat bij mogen dragen aan muziekeducatie en de geestelijke gezondheid van jonge kinderen, hun ouders, jongeren, volwassenen, maar ook senioren met dementie. Muziek en zang zijn niet alleen middel tot, maar ook doel. Het is zo fantastisch wanneer je als grote groep samen zingt en de melodieën verweven worden tot prachtige harmonieën. Eigenlijk wel logisch want muziek is emotie, muziek spreekt alle ontwikkelingsgebieden aan, muziek is communicatie, klanken, taal en we ervaren die klanken, de ritmes en de taal van muziek al vanaf het moment dat we kunnen horen, zo rond de 22e week in de zwangerschap. Verder is samen zingen een soort ‘medicijn’. Niet voor niets dat er zoveel ouders zingen met hun kinderen en dat er zoveel koorzangers zijn!

Little Angels

Opgroeien in armoede en onder stress heeft heel veel effect op de relatie ouder-kind. Gezonde voeding, een veilige plek om op te groeien en de mogelijkheid om naar school te gaan horen bij de rechten van het kind (UNESCO).  Mijn muzieklessen op de AZC’s hebben hier hopelijk ook wat aan bij gedragen. Ook Internationaal via ECME (Early Childhood Music Education) en ISME (The International Society for Music Education) heb ik, via mijn specialisme muziekeducatie met het hele jonge kind, bij mogen dragen aan het creëren van respectvolle en veilige plekken in gezinnen. Muziekeducatie zorgt (vaak onbewust) voor opvoedingsondersteuning waardoor de ontwikkelingskansen van het jonge kind vergroot worden.

Nu dus een moment om via memorabele muziek momenten in Meierijstad bij te dragen aan ‘de wereld en het leven van opgroeiende kinderen in crisissituaties een beetje beter te maken’.

www.zingendoemaarmee.nl

 

 

Anja over Willem
Ook Willem Cammel leerde ik op een bijeenkomst van Open Coffee Het Groene Woud kennen. Hij reageerde spontaan op mijn oproep, waarin ik letterlijk HELP riep, nadat ik door omstandigheden vastliep in de organisatie van The Voices of Meierijstad. Hij was een paar dagen later bij een vergadering van onze Stichting Angels for Little Angels en zag meteen in waardoor er bepaalde dingen niet zo lekker liepen. Hij maakte concreet wat mistte, stelde daar acties in voor en maakte een draaiboek. Wauw, dat was fijn! Zohadden wij er nog niet naar kunnen en durven kijken, maar we begrepen wel dat het op zijn manier zeker een positieve wending kon krijgen.
Lees meer

Willem wil(de) graag meewerken aan The Voices of Meierijstad en heeft een groot netwerk met professionals die ook iets voor het evenement kunnen betekenen. Hij nam contact op met de mensen die hij dacht daarvoor nodig te hebben en deze mensen werden geënthousiasmeerd door zijn enthousiasme. Een paar voorbeelden zijn, dat we nu werken met een professionele geluidsman en een professioneel tekstbureau. Willem heeft werkgroepen uitgezet voor de organisatie van The Voices of Meierijstad, met voor iedere werkgroep duidelijkheid wat er is te doen en binnen welke tijd het gerealiseerd moet worden. Hij maakt afspraken met de mensen die we nodig hebben om tot een succesvol evenement te komen. Willem kan heel snel schakelen, plant en organiseert graag en heeft een creatief oplossend vermogen. Dat is handig in zijn beroep, maar wij ervaren het ook als zijn passie. Kortom, een duizendpoot die ondertussen onmisbaar is in onze stichting en organisatie.

Willem, super bedankt voor je bijdragen en inzet. Dankzij jou, heeft dit project op organisatiegebied een kwalitatief hoger niveau gekregen. En de kans van slagen is groter geworden.
Anja van der Zand – initiatiefneemster The Voices of Meierijstad

Willem over The Voices of Meierijstad
Wat Anja bij de Open Coffee vertelde, maakte mij nieuwsgierig. Tijdens onze nadere kennismaking vertelde Anja over The Voices of Meierijstad, het benefietconcert wat georganiseerd wordt voor kinderdagverblijf Little Angels in Houtbaai. Ik zag een grote betrokkenheid en veel passie bij Anja tijdens ons gesprek. Tijdens het ProjectTeam-overleg de week erna, leerde ik de andere 4 organisatoren kennen. Ik kwam er snel achter dat de vrijwilligersclub niet groot genoeg was. In mijn netwerk vond ik diverse experts die mee wilden werken. Dit vind ik heel waardevol: samen iets neerzetten dat voor anderen belangrijk is. Samen de wereld een stukje mooier maken.
Willem Cammel

Willem Cammel

Uitvoerend Producent en Floormanager

Als intermediair vertaal ik een creatieve wens naar een commercieel haalbaar plan. Ik ben een verbinder. Omdat ik buiten jouw organisatie zit, denk ik beside-the-box en zie ik heel snel kansen waar je nog dezelfde dag mee aan de slag kunt. Of als je er zelf geen tijd voor hebt, regel ik het voor je. Ik help andere ondernemers met hun zichtbaarheid. Zowel offline als online. In de praktijk komt dat neer op drukwerk (offline), social media (online) en decorbouw. Aangezien ik een groot netwerk heb van mensen die iets hebben, willen en kunnen, weet ik precies waar ik moet zijn voor het regelen van ongebruikelijke spullen waarmee ik een merk op een andere (eventueel prikkelende) manier in beeld kan brengen. Als ik weet wát jouw merk vertegenwoordigd of waarin jij onderscheidend bent, bedenk ik een concept, doe de creatie en verzorg de styling van het decor zodat de foto of film gemaakt kan worden. Ik zorg voor de sfeer en beleving waardoor de boodschap rondom jouw product blijft hangen bij de lezer.
Willem Cammel – visual branding maakt merken zichtbaarwww.cammeleon.nl