THE VOICES OF MEIERIJSTAD

THE VOICES OF MEIERIJSTAD

Een uniek spektakel

20 januari 2019 – The Voices of Meierijstad – De Brink – Eerde (gemeente Meierijstad)

Special guest: Karin Bloemen

Alle inwoners van de 13 kernen van Meierijstad kunnen deelnemen aan dit historische evenement. Ook mensen van buiten Meierijstad kunnen deelnemen. Niet alleen bedrijven, koren of vriendengroepen, maar iedereen met liefde voor zingen en muziek.

Bij inschrijving geeft u aan bij welke stemgroep u wenst te worden ingedeeld.  U ontvangt de teksten, partituren en mp3- bestanden van de aangegeven stemgroep, zodat u thuis kunt gaan oefenen.

Op zondag 20 januari wordt iedereen om 10.00 uur verwacht in Gemeenschapshuis De Brink, St. Antoniusplein in Eerde. U kunt een compleet verzorgde dag verwachten met lunch, diner en drankjes. Het dagprogramma vindt u onder aan deze pagina. Driehonderd stemmen onder leiding van muziekpedagoge en dirigente Margré van Gestel gaan aan de slag om ’s avonds, als één groot koor, de thuis ingestudeerde nummers over het voetlicht te brengen. Zondagavond 20 januari is het grote publiek van harte welkom om mee te genieten van The Voices of Meierijstad. Door het kopen van een kaartje voor het avondconcert ondersteunen ook zij het renovatieproject van Kinderdagverblijf Little Angels in Houtbay, Zuid-Afrika.

Geef je nu op: 300 zangers en zangeressen vormen samen The Voices of Meierijstad. Er wordt een compilatie (foto’s en video) gemaakt van de gehele dag én het avond concert. Deze onvergetelijke Voices of Meierijstad-herinnering komt beschikbaar in de vorm van een mp4.

  • Opbrengst geheel voor het goede doel
  • Unieke muzikale samenwerking
  • Afwisselende en verrassende songkeuze
  • Vakkundige en enthousiaste begeleiding
  • Met medewerking van verschillenden artiesten uit Meierijstad
  • Gratis lunch, diner en 5 consumptiebonnen
  • Avondconcert om 19.30 uur tot 22.00 uur
  • Karin Bloemen als speciale gast
  • Comédienne Renate den Engelse
  • Gratis mp4 met compilatie van de dag en het avond concert

Programma

Na ontvangst met een kopje koffie of thee starten we op zondag 20 januari 2019 om 10.45 uur met wat opwarm- en inzingoefeningen om de stemmen los te maken. Daarna gaan we aan de slag om met alle 300 stemmen één groot goed klinkend koor te vormen.

Wat een verrassing zal dat zijn wanneer de thuis ingestudeerde partijen ineens tot hun recht komen in de samenzang met alle aanwezigen. Tijdens de repetitie ‘schuren en polijsten we wat’ aan de samenzang en gaan we ook ervaren hoe het koor klinkt met de solisten uit Meierijstad erbij. We gaan genieten van de tenor Dries van der Heijden en van de zang van Leanne Kappen. Daarnaast is comédienne Renate den Engelse aanwezig en zij zal met haar ‘tussendoor’ acts zeker de hele dag door voor hilarische momenten zorgen. Gedurende de dag zijn er nog meer muzikale verrassingen! Tijdens het avond-concert verwelkomen wij Karin Bloemen! Zij zal niet alleen een solo-optreden verzorgen maar zingt ook, als klap op de vuurpijl, met ons mee.

Dagindeling

Programma

10.00 uur                    Ontvangst met koffie en thee

10.45 uur                    Opwarmen, inzingen en repetities

12.30 uur                    Heerlijke lunch

13.30 uur                    Repetitie

14.45 uur                    Pauze

15.30 uur                    Doorloop gehele concert

17.00 uur                    Compleet dinerbuffet

18.30 uur                    Inzingen

19.00 uur                    Inloop publiek

19.30 uur                    Voordracht gedicht door ambassadrice “Angels for Little Angels”

19.35 uur                    Avondconcert met publiek + pauze

22.00 uur                    Feestelijke afsluiting