THE VOICES OF MEIERIJSTAD

THE VOICES OF MEIERIJSTAD

Een uniek spektakel

20 januari 2019 – The Voices of Meierijstad – De Brink – Eerde (gemeente Meierijstad)

Special guest: Karin Bloemen

Alle inwoners van de 13 kernen van Meierijstad kunnen deelnemen aan dit historische evenement. Ook mensen van buiten Meierijstad kunnen deelnemen. Niet alleen bedrijven, koren of vriendengroepen, maar iedereen met liefde voor zingen en muziek.

Bij inschrijving geeft u aan bij welke stemgroep u wenst te worden ingedeeld.  U ontvangt de teksten, partituren en mp3- bestanden van de aangegeven stemgroep, zodat u thuis kunt gaan oefenen.

Op zondag 20 januari wordt iedereen om 10.00 uur verwacht in Gemeenschapshuis De Brink, St. Antoniusplein in Eerde. U kunt een compleet verzorgde dag verwachten met lunch, diner en drankjes. Het dagprogramma vindt u onder aan deze pagina. Driehonderd stemmen onder leiding van muziekpedagoge en dirigente Margré van Gestel gaan aan de slag om ’s avonds, als één groot koor, de thuis ingestudeerde nummers over het voetlicht te brengen. Zondagavond 20 januari is het grote publiek van harte welkom om mee te genieten van The Voices of Meierijstad. Door het kopen van een kaartje voor het avondconcert ondersteunen ook zij het renovatieproject van Kinderdagverblijf Little Angels in Houtbay, Zuid-Afrika.

Geef je nu op: 300 zangers en zangeressen vormen samen The Voices of Meierijstad. Er wordt een compilatie (foto’s en video) gemaakt van de gehele dag én het avond concert. Deze onvergetelijke Voices of Meierijstad-herinnering komt beschikbaar in de vorm van een mp4.

 • Opbrengst geheel voor het goede doel
 • Unieke muzikale samenwerking
 • Afwisselende en verrassende songkeuze
 • Vakkundige en enthousiaste begeleiding
 • Met medewerking van verschillenden artiesten uit Meierijstad
 • Gratis lunch, diner en 5 consumptiebonnen
 • Avondconcert om 19.30 uur tot 22.00 uur
 • Karin Bloemen als speciale gast
 • Comédienne Renate den Engelse
 • Gratis mp4 met compilatie van de dag en het avond concert

Programma

Na ontvangst met een kopje koffie of thee starten we op zondag 20 januari 2019 om 10.45 uur met wat opwarm- en inzingoefeningen om de stemmen los te maken. Daarna gaan we aan de slag om met alle 300 stemmen één groot goed klinkend koor te vormen.

Wat een verrassing zal dat zijn wanneer de thuis ingestudeerde partijen ineens tot hun recht komen in de samenzang met alle aanwezigen. Tijdens de repetitie ‘schuren en polijsten we wat’ aan de samenzang en gaan we ook ervaren hoe het koor klinkt met de solisten uit Meierijstad erbij. We gaan genieten van de tenor Dries van der Heijden en van de zang van Leanne Kappen. Daarnaast is comédienne Renate den Engelse aanwezig en zij zal met haar ‘tussendoor’ acts zeker de hele dag door voor hilarische momenten zorgen. Gedurende de dag zijn er nog meer muzikale verrassingen! Tijdens het avond-concert verwelkomen wij Karin Bloemen! Zij zal niet alleen een solo-optreden verzorgen maar zingt ook, als klap op de vuurpijl, met ons mee.

Deelname

Er is een gevarieerd programma in elkaar gezet voor dit unieke evenement met o.a. nummers als ‘Afrika’, ‘Perhaps Love’, ‘Zwart-wit’ en ‘Pak maar mijn hand’. Twee nummers zijn voorzien van een nieuwe tekst, speciaal geschreven voor de zes dames van gelegenheidskoor ‘Engele’. De teksten illustreren het doel en de missie van Stichting Angels for Little Angels.

Het wordt een dag van hard werken, samen veel plezier maken en gezamenlijk toewerken naar het avondconcert. Als afsluiter van het avondconcert zingen we: ‘A perfect Day’.

Gedurende alle evenementen die gelinked zijn met The Voices of Meierijstad worden er opnames gemaakt. Van al deze opnames wordt een compilatie gemaakt met de titel: Alle 13 goed! 13: gerelateerd aan: 13 kernen binnen Meierijstad, 13 liedjes tijdens het avondconcert.

Inschrijven

Hier kunt u inschrijven voor een van de vier arrangementen.

Aanmeldingsformulier Diamanten Engel € 79,-

Het volledige pakket: de hele dag aanwezig, lunch en diner, vijf consumpties, en deelname aan het grote gelegenheidskoor tijdens het benefietconcert. Daarnaast een link met de muziekbestanden en een DVD na afloop.

Aanmeldingsformulier Gouden Engel € 69,-

De hele dag aanwezig, je maakt kennis met de artiesten en schuift gezellig aan bij de lunch en het diner. Aansluitend ga je genieten van het benefietconcert.

Aanmeldingsformulier Zilveren Engel € 40,-

Vanaf 19.00 uur ben je welkom als special guest bij het benefietconcert. Een pauzedrankje is inbegrepen.

Aanmeldingsformulier Bronzen Engel € 25,-

Je doneert eenmalig € 25,- via onze website.

Wat krijgt u hiervoor

 • U ontvangt alle teksten van de door het koor te zingen nummers, de partituren / muziek en de mp3- bestanden van de eigen stempartijen van de 8 nummers waar het koor aan meewerkt.
 • Op zondag 20 januari: Lunch, diner, 5 consumpties & live entertainment.
 • Na afloop: compilatie- mp4 van het project The Voices of Meierijstad.

Hoe gaat het verder

 • Na inschrijving én betaling, ontvangt u een bevestigingsmail. Wanneer de teksten, mp3’s en partituren / muziek van de 8 nummers, waar het koor een bijdrage aan levert, klaar zijn worden de bestanden naar u verzonden.
 • De planning is dat half september alles gereed is. Mocht u zich al voor half september willen inschrijven dan kan dat. U ontvangt dan in eerste instantie alleen een bevestigingsmail. De oefenbestanden, teksten en partituren / muziek worden u dan medio september toegestuurd. Na inschrijving krijgt u geen bevestiging. Als de betaling succesvol is afgerond, dan is de deelname definitief. Na annulering is er geen restitutie.

Indien u twijfelt of u mee kunt doen óf met welke stem, dan komt u naar 1 van de repetitiemomenten. U kunt dan ruiken aan het gezamenlijk zingen en het wow-gevoel ervaren.

Bij inschrijving wordt er gevraagd of dat u aanwezig kunt zijn bij 1 (of alle 3) van de repetitieavonden, op de data: maandag 17 december 20.00-22.00 uur, woensdag 2 januari 14.00-16.00 uur beide is de locatie: Kapel Zusters van Liefde, Pastoor van Erpstraat, Schijndel. Op donderdag 17 januari komt er mogelijk nóg een repetitie van 20.00 – 22.00 uur. Locatie informatie volgt. Deze repetities zijn geen selectieronden. Iedereen die zich inschrijft en betaald, doet mee. U hoeft niet alle repetities bij te wonen. Maar is wel gezellig en wordt zeker gewaardeerd.

Registreer uw deelname hier.

Uw gegevens worden alleen gebruikt voor registratie van uw deelname aan The Voices of Meierijstad voor Stichting Angels for Little Angels. Uw gegevens worden niet aan derden doorverkocht of anderszins vermenigvuldigd. Door in te schrijven geeft u toestemming voor het maken van video’s en foto’s van dit project, het maken van een compilatie van dit evenement en plaatsing op facebook en de website.

Dankie!

Al met al een super dag om nog heel lang van na te genieten en met de garantie dat de gehele opbrengst ten goede komt aan Kinderdagverblijf Little Angels.

Zo steunt u de Stichting Angels for Little Angels uit Meierijstad en helpt u mee aan het renoveren en uitbouwen van een kinderdagverblijf voor kansarme kinderen uit township Hangberg (Zuid-Afrika). U bent door uw deelname een Angel voor deze Little Angels!

Dagindeling

Programma

10.00 uur                    Ontvangst met koffie en thee

10.45 uur                    Opwarmen, inzingen en repetities

12.30 uur                    Heerlijke lunch

13.30 uur                    Repetitie

14.45 uur                    Pauze

15.30 uur                    Doorloop gehele concert

17.00 uur                    Compleet dinerbuffet

18.30 uur                    Inzingen

19.00 uur                    Inloop publiek

19.30 uur                    Voordracht gedicht door ambassadrice “Angels for Little Angels”

19.35 uur                    Avondconcert met publiek + pauze

22.00 uur                    Feestelijke afsluiting